top of page
Recent Posts

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΤΛΑΣ VS ΜΙCA


ΑΤΛΑΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ

Το σωματείο Άτλας ιδρύθηκε το 1938. Η πρώτη επονομασία του Σωματείου ήταν μορφωτικός σύλλογος Αγλαντζιάς. Σκοπός της ίδρυσης του Σωματείου ήταν να δώσει βήμα έκφρασης, πολιτιστικής και αθλητικής δραστηριότητας σε όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής.

Ο Άτλας Αγλαντζιάς από την πρώτη μέρα συνέβαλε στα μέγιστα στην ανάπτυξη και αναβάθμιση της πολιτιστική δραστηριότητας Αγλαντζιάς. Το λαϊκό θέατρο Αγλαντζιάς που υπάρχει μέχρι σήμερα και κάνει εξαιρετική δουλειά ξεκίνησε το 1959 από τον Άτλα,Επίσης ο Άτλας την περίοδο 1982 -1985 δημιούργησε χορευτικό συγκρότημα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να ασχοληθούν ενεργά με τον χορό.

Το Σωματείο Άτλας στον τομέα του αθλητισμου διατηρούσε για πολλά χρόνια τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε εθελοντική βαση. Από κάποια φάση και μετά μπήκε στη μανία του πρωταθλητισμού και αναγκαστήκε να δώσει βάρος στο πώς θα φέρει στην ομάδα ξένους παίκτες για να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα πάρα να κτίσει ακαδημίες και να δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες τις Αγλαντζιάς να ασχολούνται με τον υγιή αθλητισμό. Το συγκεκριμένο άθλημα όπως και το φουτσαλλ λογω ελλειψης χρημάτων και εθελοντών έχει κλείσει.

Το σωματείο διατήρει ποδοσφαιρική ομάδα που είναι το καμάρι της Αγλαντζιάς μιας και διατηρειται από την ημέρα ίδρυσης σε εθελοντική βάση χώρις να μπεί πότε στην φιλοσοφία του χρήματος που κυρίευσε το ποδοσφαιρο.Πότε δεν είχε έμμισθους ποδοσφαιριστές και δίνει την ευκαιρία στον Αγλαντζιώτη να ασχοληθεί με τον αθλητισμό και να μείνει μακριά από οτιδήποτε άλλο του καταστρέφει την ζωή. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις νέων που είδαν την ζωή με διαφορετικό μάτι όταν ήρθαν κοντά στον ποδοσφαιρικο Άτλα. Ενα τμήμα που υπάρχει ακόμα λόγω της αφιλοκερδής προσπάθειας διαφόρων αγλαντζιωτών. Η ποδοσφαιρκή ομάδα αποτελείται από 30 ποδοσφαιριστες ολοι από την γύρω περιοχή και προπονήτες της ομαδας είναι οι Πανικος Ευαγόρου και Αντώνης Αντωνιου ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Για να φτάσει στο τελικό απέκλεισε την ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙΜΑΚΛΙΟΥ με 2-1 και τον ΑΠΟΛΛΩΝ ΓΕΡΙΟΥ με 5-4 στα πέναλτι

ΜΙCA FC

Το νεοσύστατο σωματείο της MICA F.C. ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011. Στεγάζεται προσωρινά στον Άγιο Ανδρέα στη Λευκωσία. Ιδρύθηκε από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το άθλημα και θέλουν να συμμετέχουν τόσο για δική τους διασκέδαση αλλά και για να απασχολούν τους νέους ανθρώπους και να τους κρατούν μακριά από τις κακές προκλήσεις της κοινωνία μας. Η πειθαρχία, σοβαρότητα, ομαδικότητα και fair play είναι τα βασικά συνθήματα της ομάδας. Όλοι, ποδοσφαιριστές, προπονητής, παράγοντες και φίλαθλοι, θεωρούν την ομάδα σαν τη δεύτερη οικογένεια τους. Το 2011-12 συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Β` κατηγορίας της ΠΟΕΛ και τερμάτισε στη 2η θέση διασφαλίζοντας μια θέση στην Α` κατηγορία για την περίοδο 2012-13. Το 2013-14 λόγω των αλλαγών στο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας μας, η ομάδα επανήλθε στη Β` κατηγορία κατακτώντας τη πρώτη θέση στο τέλος της περιόδου αλλά και το κύπελλο.

Για να φτάσει στο τελικό απέκλεισε τον ΑΟΛ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ 4-3 στα πεναλτι και στα ημιτελικά τον ΑΠΟΠ ΠΑΛΑΙΚΥΘΡΟΥ με 3-1.


bottom of page